Over Ons

Zeiljacht Seabreeze is eigendom van Marjo Broertjes en Richard Stijns.


We zijn beiden fervente zeilers. We zijn al vele jaren zeilinstructeur bij de Watersport Vereniging Schiphol in Aalsmeer. Daar zeilen we met spankers en randmeren op de Westeinder.
Richard heeft leren zeilen in Friesland en deed ervaring op met 16m2 en Pampus. Marjo leerde zeilen uit een boek en met veel oefenen, en zag pas een zeilinstructeur van dichtbij toen ze Richard leerde kennen.
We hebben verschillende keren meegezeild op kajuitboten van vrienden, en huurden schepen in Nederland, Griekenland, Turkije en de British Virgin Islands.

In 2000 kochten we onze eerste boot; een Marieholm 26 genaamd Solgry; een compacte langkieler met uitstekende zeileigenschappen. Met deze boot zeilden we voor het eerst op eigen kiel naar het IJsselmeer, de Randmeren, Wadden en Zeeland.


In 2004 kochten we in Stockholm het grotere zusje: de Marieholm 33, genaamd Sommar, die we vanuit Stockholm naar Nederland zeilden. We hadden nu voldoende binnenruimte om langer op te verblijven en we ons zeilgebied breidde zich uit naar Belgie en Engeland. We leerden langzamerhand steeds beter wat we belangrijk vonden aan een boot en kregen de behoefte om onze ultieme boot te kopen.

In april 2011 verkochten we onze Marieholm 33 en gingen we op zoek naar een nieuwe boot. We hebben lang getwijfeld tussen een Victoire 1044 en een Breehorn, maar uiteindelijk kreeg de Breehorn toch de voorkeur.
Toen we van Breehorn een aantrekkelijk voorstel kregen om een nieuwe Breehorn 37 te kopen hakten we de knoop door en tekenden 30 september 2011 het contract voor een nieuwe Breehorn 37. De Breehorn 37 Seabreeze werd op 21 juli 2012 opgeleverd.

Reacties